Turvallinen ja sujuva toiminta keilahallissa on kaikkien yhteinen etu

Keilailu on valtaosalle meistä erinomainen tapa viettää laatuaikaa yhdessä kevyesti kilpaillen. Pelinä se on helposti omaksuttava aloittelijallekin, mutta tarjoaa lähes rajattoman mahdollisuuden kehittyä paremmaksi pelaajaksi. Keilailun monipuolisuus helposti omaksuttavasta pelistä taktiseksi kilpailulajiksi lieneekin todennäköisesti suurin sille, että keilaradalla kohtaa niin iltaa viettäviä syntymäpäiväporukoita kuin aktiivisesti harjoittelevia kilpailijoitakin. On hyvä muistaa, että jokainen on tervetullut keilailun pariin taitotasosta ja kokemuksesta riippumatta. Kevyt liikunta hyvässä seurassa on suurimmalle osalle keilaamaan saapuvista tärkein asia. Avoin mieli ja huoleton asenne takaavat hyvän kokemuksen keilailun parissa. On myös tärkeää ottaa huomioon muut kanssapelaajat, jotta jokaisen pelikokemus olisi mahdollisimman hyvä ja viihtyvyys alueella taattu.

Turvalliset varusteet

Vaikka huoleton mieli on tärkeä osa hauskaa pelikokemusta, jokaisen keilaajan ja muiden alueella asioivien ja toimivien tulee kuitenkin ottaa huomioon muutamia turvallisuuteen ja yleiseen viihtyvyyteen liittyviä seikkoja.

Keilailualueen vaudinottorata on erittäin liukas ja siksi vaarallinen alue kulkea ilman asianmukaisia jalkineita. Keilahallit lähes poikkeuksetta vuokraavat keilailuun tarkoitettuja erikoisvalmisteisia kenkiä, jotka takaavat paremman pidon alueella. Kenkien vuokraus kuuluu usein radan vuokrauksen hintaan.

Pallon valitsemisessa on turvallisuuden kannalta tärkeintä huomioida sen paino. Liian raskas peliväline voi aiheuttaa loukkaantumisen. Toinen pelaajan turvallisuuden kannalta tärkeä seikka on kokeilla pallon sormireikien koon sopivuus ennen pallon ottamista pelikäyttöön. Pelaajalle sopimaton pallo saattaa hyvin todennäköisesti näkyä epäsuotuisasti tulostaululla.

Viihtyisä ympäristö

On tärkeää ottaa huomioon kanssapelaajat sekä henkilökunta keilahallissa asioidessa. Parhaiten tämä onnistuu takaamalla omalla toiminnalla mahdollisimman viihtyisä ympäristö jokaiselle. Omalla peliaueella pysyminen on ensiarvoisen tärkeää niin turvallisuuden kuin viihtyvyydenkin kannalta. Näin jokainen saa pelirauhan ja yllättävien yhteentörmäysten todennäköisyys pienenee.

Peliajan päätyttyä jokaisen pelaajan olisi myös hyvä muistaa korjata jälkensä alueelta, vaikka alueella toimiikin henkilökuntaa. Välineiden asiallinen palautus on jokaisen pelaajan omalla vastuulla. Pelivälineiden palauttaminen niille kuuluville paikoille helpottaa seuraavia keilaajia omiin tarpeisiin sopivien varusteiden löytämisessä. Näin kenenkään peliaikaa ei mene hukkaam välineiden etsimisen takia.

Myös roskien ja muun mukana tuodun irtaimiston kerääminen alueelta täytyy muistaa ennen ennen poistumista. Siisti ympäristö takaa paremman pelikokemuksen jokaiselle.