Aloita Järvenpäästä, tähtää maailmalle

Keilaaminen on hyvää liikuntaa ja mukavaa ajanvietettä, mutta keilaamisessa myös kilpaillaan. Voit osallistua erilaisiin epävirallisiin kisoihin, joissa kilpailu on leikkimielistä ja tarkoitus on pitää hauskaa. Toisaalta harjoittelusi voi olla myös tavoitteellisempaa ja voit tähdätä seuratasolla aina korkeammalle ja valtakunnallisten kisojen kautta kansainvälisille areenoille. Järvenpään keilahallissa toimii Keski-Uudenmaan Keilailuliitto ja se onkin hyvä paikka aloittaa keilailuharrastus ja siirtyä kilpatasolle.

Seura kasvusi tukena

Jos mielit mukaan keilakisoihin, keilaseuraan liittyminen on hyvä paikka aloittaa kilpailutoimintaan tutustuminen. Keilaseurat on usein jaoteltu niin, että ne keskittyvät johonkin tiettyyn harrastajaryhmään. Jako voidaan tehdä esimerkiksi iän mukaan, jolloin senioreille ja junioreille on omat seuransa. Yleisseurassa taas voivat pelata kaikki. Keski-Uudenmaan keilailuliiton alle kuuluu useita erilaisia keilaseuroja, joista on helppo löytää itselle parhaiten sopiva porukka.

  • Järvenpää Bowling Team on Keski-Uudenmaan piiriin kuuluva keilaseura, joka toimii yleisseurana, eli mukaan voivat lähteä kaikki halukkaat.
  • Myös BDT eli Bowling Dram Team ja CarBo eli Caravan Bowling ovat tämän alueen yleiskeilaseuroja.
  • PaFi eli Paper Finishing Bowlers taas on keilailua harrastava työpaikkaseura.
  • Cosmic Bowlers on junioritoimintaan keskittyvä keilaseura, joka on perustettu vuonna 2000.

Luokka oman tason mukaan

Kisoja varten seurojen pelaajat lajitellaan tason mukaisiin luokkiin. Jokaisen pelaajan luokka arvioidaan sarjojen keskiarvon mukaan kaksi kertaa vuodessa. Lajin parissa aloittavat kuuluvat aluksi D-luokkaan, josta pääsee nousemaan kun keskiarvo on yli 155. Luokkia on yhteensä viisi ja korkeimmalle, M-tasolle, pääsee kun keskiarvo on yli 205. Luokissa voi nousta ylöspäin ja laskea takaisin alaspäin, mutta D luokkaan ei enää tipahda, kun sieltä on kerran noussut ylöspäin.

Jokaiselle sopivia sarjoja

Löydät seuran kautta itsellesi sopivan kilpailusarjan ja kokemuksesi ja taitotasosi kohotessa voit edetä pidemmälle ja päästä mukaan aina valtakunnallisiin ja kansainvälisiin kisoihin saakka.

  • Radanvarsisarja on tarkoitettu Järvenpään ja muutamien ympäröivien kuntien keilaseurojen jäsenille ja tämä sarja on pyörinyt edelleen vuonna 2020 vallalla olevasta pandemiasta huolimatta.
  • Ajoittain järjestetään paikallissarjoja, joissa aikaisempina vuosina ovat otelleet vastakkain Järvenpään ja Tuusulan keilailuseurat.
  • Valtakunnallisella tasolla kilpaillaan keilailun suomenmestaruudesta miesten, naisten, seniorien sekä veteraanien sarjoissa.